Mikä on Yhteisöagentti?

Mikä Yhteisöagentti on ja mitä sellainen tekee? Lyhyesti sanottuna Yhteisöagentti toimii pienten toimijoiden tukena digitaalisten välineiden käytössä antamalla neuvoja ja tekemällä työt puolestasi.

2010-luvulla yrityksissä ja järjestöissä ovat lisääntyneet yhteisömanagerien (community manager) tittelit. Yhteisömanageri on henkilö, joka vastaa organisaation viestinnästä moderneilla työkaluilla: verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Yhteisömanagerit vahvistavat suurten yritysten verkkoläsnäoloa ja parantavat julkisuuskuvaa. Yritysten verkkosisällöt kasvavat ja yhteisömanagerin avulla yritys pysyy ajan hermolla jatkuvan asiakaskommunikaation avulla.

Samaan aikaan monet pienet yritykset ja yhdistykset kamppailevat olemassaolostaan tietoverkkojen ulkopuolella. Yhdistyksen jäsenmäärä kutistuu kutistumistaan, vaikka paikallislehdessä oli kahden rivin ilmoitus ja putkimiehen puhelin ei soi, vaikka numero löytyy kyllä puhelinluettelosta. Pitäisi sinne internetiin mennä, mutta mitenköhän se tapahtuu, eikä oikein ole aikaakaan. Eihän internet tietenkään tavoita koko Suomen kansaa, mutta yhä useampi turvautuu Googleen etsiessään ammattilaisia ja kansalaistoimintaa.

Yhteisöagentti toimii toimeksiantajayhteisöjensä lukuun helpottamalla niiden sähköistä viestintää. Yhteisöagentti tarjoaa laajaa palvelukokonaisuutta viestintästrategioiden ja verkkosisältöjen suunnittelusta verkkoläsnäolon kokonaishallintaan ja graafisisista töistä it-tukitehtävien kautta yleisökoulutuksiin. Kaikki palvelut räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan ja toteutetaan ammattitaidolla.

Helpoin tapa valjastaa internet hyötykäyttöön on antaa Yhteisöagentin hoitaa organisaatiosi markkinointipäällikön, yhteisömanagerin, webmasterin ja it-tuen tehtävät. Miksi tekisit itse, kun Yhteisöagentti voi tehdä sen puolestasi?